60 тонн грибів для харчування населення та військових передало господарство на Київщині
До війни Наталя Ільчук керувала успішною сімейною фермою на Київщині. Підприємство спеціалізувалося на вирощування грибів. Після війни ферма не зупинила свою діяльність, але тепер печериці не продають, а роздають місцевому населенню. Також з допомогою волонтерів з грибів готують страви для військових та бійців територіальної оборони. Усього майже за місяць ферма передала на допомогу населенню та військовим 60 тонн печериць, повідомляє SEEDS.
Жителі кількох громад на Київщині (Яблунівки, Чорногородки, Пашківки, Мостищева) отримали від підприємства 8 тонн грибів для власних потреб.
Через війну більшість працівників ферми не змогли продовжити роботу, але з’явилися волонтери. Наразі вирощувати та перевозити гриби для захисників України Наталі допомагає 50 осіб.
“Гриб — це такий продукт, який не дозволяє довго думати, на моєму виробництві, як у пологовому будинку, грибочки народжуються — їх потрібно швидко зібрати — швидко реалізувати — швидко їсти. Сидіти, довго плакати від того, що втрачено, нема часу. Через організаційні недоліки ми втратили дві камери — це близько 15 тонн грибів, які так і залишилися на поличках, і ми не змогли їх зібрати. Але новими силами ми змогли врятувати кондиційний, красивий гриб та дарувати радість і насолоду собі та всім, кому ми змогли довести нашу продукцію”, — розповіла Наталя Ільчук в коментарі для видання “Вечірній Київ”.
“Зараз 24 день війни — закінчується торф (постачальник у Бородянці). Наші грибочки є прекрасним білковим доповненням до харчування бійців — особливо тих, хто є вегетаріанцем чи дотримується Великого посту. З початку війни ми виростили вже 60 тонн печериць, і будемо продовжувати працювати далі на благо нашої держави та українців”, – говорить фермерка.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!