50 видів хліба та булочок виготовляє крафтова пекарня на Луганщині
Хліб для фанатів фітнесу, кукурудзяний, гречаний, з насінням та багато інших різновидів випічки виготовляє “Добра пекарня” у Станиці Луганській (Луганська область). Нещодавно власник крафтового виробництва Євген Молчанов отримав грант на закупівлю нового обладнання. Це дозволило почати випікати не лише дріжджовий хліб, а й смаколики на заквасці, а також розширити виробництво, повідомляє SEEDS.
Підприємець продає хліб як у власній пекарні, так і через місцеві магазини. Завдяки гранту від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” Євген Молчанов придбав подову та конвекційну печі, холодильну та розстійну шафи, тістоміс.
“Завдяки цьому обладнанню ми почали випікати хліб на заквасках, раніше робили лише дріжджовий. Подова піч дозволила нам випікати такий хліб – він має більш тривалий термін зберігання, він не містить домішок. Раніше закваска мала стояти 36 годин, зараз це 12 годин для підготовки тіста, яке стоїть у холодильній шафі, а зранку ми випікаємо цей хліб. Також ми значно збільшили кількість рецептів у пекарні. Використання сучасного пекарського обладнання дозволило вдвічі збільшити наш валовий дохід”, – розповідає підприємець.
Серед найпопулярніших видів хліба від “Доброї пекарні” – альпійський з насінням льону, чіа, соняшника та багети з цибулею. Ціни коливаються від 16 до 25 гривень за виріб.
Надалі Євген Молчанов планує розширити асортимент виробами тривалого зберігання (печиво та пряники) та почати продаж хліба в інших регіонах.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!