5 млн доларів збирають на виробництво штучної баранини та дичини
Ринок та асортимент рослинних замінників м’яса розширюється. Восени в США стартап Black Sheep Foods (Сан-Франциско) презентував першу веганську баранину. Наразі компанія також планує почати виробництво рослинних замінників дичини. Для реалізації проєктів стартап планує залучити 5,25 млн доларів, повідомляє SEEDS.
Текстура та смак флагманського продукту від Black Sheep Foods справді нагадує баранину. Після випуску на ринок штучної дичини компанія планує почати виробляти рослинних замінників “традиційних” видів м’яса – курятини, яловичини та ін., пише vegconomist.com.
Наразі баранину від Black Sheep Foods можна придбати лише ексклюзивно в Souvla, популярній мережі грецьких ресторанів Bay Area. Успішний дебют Souvla вже привів до додаткових розширень: цього місяця відомі каліфорнійські ресторани, такі як Rooh, Chezchez, Beit Rima, Mazra і Monica’s, додали до свого меню баранину Black Sheep. Також невдовзі цей рослииний замінник баранини, а саме фрикадельки, будуть пропонувати на обід для пасажирів першого та бізнес-класу авіакомпанії Delta Airlines.
Утім, далеко не всі відгуки про продукт позитивні. Зокрема американська сенаторка Сьюзан Макдональд вважає, що продаж Black Sheep Foods в ресторанах вводить споживачів в оману. Сама назва продукту позначає, що це м’ясо чорної вівці, тому клієнт, який не знає про існування стартапу, може подумати, що замовляє справжню баранину.
За словами політика, в супермаркеті, де веганські продукти лежать на окремих полицях, зрозуміти, що баранина несправжня нескладно, а от у ресторані, побачивши в меню слово “вівця”, людина певне не зверне увагу, що баранина є штучною. Сьюзан Макдональд пропонує законодавчо врегулювати продаж такого псевдом’яса у ресторанах, щоб не вводити споживачів у оману.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook InstagramYoutube та Підписуйтесь!