300 жителів Кропивницького вдома готують овочі та фрукти для українських бійців
Набори сушених овочів для приготування борщу, супів, а також сушені фрукти та сухарі готують вдома звичайні жителі Кропивницького. Ці продукти волонтери передають захисникам України, повідомляє SEEDS.
“Удома в цих людей зранку до ночі працюють сушарки. Потім висушені продукти фасують у Гончаренко центрі, куди волонтери приходять щосуботи. Ці набори сушених овочів практично готові для споживання в польових умовах, аби наші захисники мали вже готові борщі, супи, сушені яблука, сухарі. Люди кажуть, що спільна праця заради перемоги їх надихає і згуртовує. Вони вкладають тепло своїх сердець у кожен пакунок. Мешканці міста та району передають волонтерам запаси продуктів та устаткування для заготівлі напівфабрикатів. Активну участь у цьому процесі беруть мешканці та мешканці Балашівки, селища Нового та навколишніх сіл”, – розповіла журналістка та волонтерка Людмила Макей.
До доброї справи долучилося вже понад 300 жителів Кропивницького та району.
Для тих, хто також хоче допомагати в приготуванні наборів, волонтери поширили інструкцію.
ЯК СУШИТИ ОВОЧІ.
БУРЯК ТА МОРКВА.
Миємо, чистимо
1. Натираємо на крупну терку.
2. Викладаємо в лоток щільно, але в один шар.
3. На нижній лоток кладемо піддон для пастили або пергамент. Потім викладаємо овочі. Це для того, щоб овочі не потрапили в механізм.
4. Всі овочі мають бути ідеально висушеними. Жодного вологого шматочка не має бути.
5. У лотки під овочі можна покласти тюль (щільну тканину НЕ МОЖНА КЛАСТИ), вирізану по розміру. Тоді овочі не розсипаються.
Youtube та Підписуйтесь!